Vitaliteit

Iedere dag vitaal en energiek naar je werk, dat willen we allemaal!

vitality or vital energy concept on a digital tablet, a collage of pictures and word cloud

Iedereen wil zich vitaal voelen. We willen geen last hebben van fysieke klachten en belemmerende gedachten. We willen in balans zijn en veel energie hebben om de dingen te kunnen doen die belangrijk voor ons zijn. Zowel op werk- als privé-gebied. Helaas komt een groot deel van ons in fases van het leven terecht dat Vitaliteit minder vanzelfsprekend is en het lijf gaat protesteren.

In eerste instantie denken we bij Vitaliteit vaak aan gezond eten en voldoende beweging. Maar vitaliteit is veel meer dan dat. Als we naar het lichaam als totaliteit kijken dan bestaat vitaliteit uit 4 elementen: mentaal, sociaal-emotioneel, spiritueel en fysiek. Oftewel wat we denken, wat we voelen, wie we zijn en onze lichamelijke fitheid.

Naast het fysieke deel, wat vaak uit voeding en beweging bestaat, zijn er dus nog 3 elementen die van belang zijn voor onze Vitaliteit. Alle 4 elementen zijn met elkaar verbonden. Je kunt nog zo goed je best doen om fysiek fit te worden. Als je vervolgens op andere elementen je energie verliest dan ben je aan het dweilen met de kraan open.

Als Vitaliteitscoach kijk ik dus naar de mens in zijn totaliteit. Dit noemen we ook wel een holistische benadering op Vitaliteit.

Vanuit deze holistische visie train en coach ik mensen op weg naar een vitaler leven. Daarbij staat altijd het zelflerend vermogen en de eigen verantwoordelijkheid van de mens centraal.

Wil jij ook onderzoeken op welke gebieden je vitaler kunt worden? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvende intake.

Bellen kan ook: 06-30 03 68 09