Help, stress in mijn lijf!!

Herken je dit? Het gevoel hebben dat je geleefd wordt? Ook mij overkomt het nog regelmatig. Het ‘ik moet’ is soms veel sterker aanwezig dan het ‘ik mag’ of ‘ik wil graag’……Gelukkig heb ik in de loop der jaren geleerd om dit gevoel bij mezelf te herkennen. Het gevoel van gejaagd zijn, de ademhaling die hoog zit, de onrust in je lijf, hoofdpijn, stijve nek. Of wat dacht je van geïrriteerd zijn? Vaak ook een teken van stress. Zelf heb ik jaren stress in mijn lijf gevoeld omdat ik regelmatig over mijn eigen grenzen ging.

Keuzestress
Uit onderzoek blijkt dat 57% van de Nederlanders regelmatig stressklachten heeft. En hoe zit dat met jou? Hoe houd jij alle ballen in de lucht? Het feit dat je deze blog leest, zegt waarschijnlijk al dat je je aangesproken voelt. En daar is niets mis mee. Ik merk zelf dat er veel stress ontstaat door de hoeveelheid keuzes die we tegenwoordig hebben. In de huidige maatschappij is er een enorme informatiestroom op gang gekomen en hebben we dus enorm veel opties en keuzemogelijkheden. En voordat je het weet veranderen die mogelijkheden in keuzestress. Maar wat doe je eraan? Want er is goed nieuws; je kunt het wel voorkomen of in ieder geval verminderen. Ga jij stress te lijf op het moment dat je er midden inzit, of ga je mee op de zoektocht om je stressveroorzakers te ontdekken en zodoende minder invloed op je leven te laten hebben.

Balans
Mijn sleutelwoord is BALANS. Maar hoe vind en houd je die balans dan? Dat begint met inzicht en zelfkennis. Balans vinden in belastbaarheid en belasting, het klinkt simpel. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Inzicht in je ‘energiepot’, je drive, je wensen, je verlangens, je moeten, je willen, je kunnen maar vooral ook je zijn. En als je die nu eens goed samen brengt dan kun je ook bewuster keuzes maken. Ja natuurlijk moet je soms ‘teambelang’ voor eigen belang plaatsen, maar wanneer dit ten koste van jezelf gaat, dan moet je je afvragen of je wel in het juiste ‘team’ zit.

Houvast en inzicht
Ik ben erg benieuwd hoe jij dit ervaart en hoe jij de balans in je leven weet te houden. Hoe zit het met je me-time? Kun je die voldoende afbakenen en/of bewaken in je dagelijkse leven? Of weet je het wel, maar zoek je nog houvast en inzichten.
Dan is de praktische workshop – Lekker in balans vast iets voor jou. Een workshop die inzicht geeft in je rollen, doelen, energiebalans en je kern.

Meer informatie of aanmelden kan via mail info@puriteit.nl of bel 06-30036809

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *