Een nieuwe koers – Puriteit 2.0

Signalen om te ontdekkenherfst
Soms is het tijd om van koers te veranderen. Dat kan een eigen keuze zijn of een gedwongen keuze. Beide keren ben ik er van overtuigd dat het zo moet zijn. Lastig is wel welke nieuwe richting dan te kiezen. Vroeger zou ik blind zijn geweest voor alle signalen die ik in mijn omgeving kreeg. Tegenwoordig weet ik beter en ga ik juist met de signalen aan de slag om van daaruit mijn nieuwe koers te ontdekken. Zo had ik maanden geleden al besloten dat het zo na de zomer misschien wel tijd was voor een nieuwe koers. Want, vroeg ik mij al tijden af, is training/coaching en kleur/stijladvies wel te combineren? Zijn dit niet 2 verschillende doelgroepen? Vragen ze niet om verschillende communicatie? Waarom na de zomer? Omdat ik voor de zomer druk was, druk met het ontdekken van een mooie nieuwe kans.

 

Innerlijk conflict
Deze nieuwe kans was een baan als docent/coach welke op mijn pad kwam. Dat ik me zo thuis zou voelen in het onderwijs had ik jaren geleden nooit verwacht. En het mooie is; het kwam ‘gewoon’ op mijn pad. En wat haal ik er veel voldoening en energie uit. Maar wat steek ik er ook veel tijd en energie in. En dat allemaal naast Puriteit en de drive en het verlangen om veel meer mensen met Puriteit te laten kennis maken. Dat mijn baan in het onderwijs in eerste instantie slechts tijdelijk was, leek prima en zou daarna ook weer ruimte geven voor nieuwe inzichten en ervaringen. Echter in de loop van de tijd merkte ik dat ik keuzes moest gaan maken, immers  focussen op 3 nieuwe dingen blijft lastig en zorgt er voor dat ik dingen half ga doen. En dat is iets wat totaal niet bij mij past. Dan ontstaat er na verloop van tijd een innerlijk conflict. Een conflict waarbij ik niet trouw kan blijven aan mijn eigen waarden maar ook een conflict omdat ik mijn beloften aan anderen niet waar kan maken. Zo doorgaan was roofbouw op mezelf plegen, dat wist ik maar al te goed, en dus was het na de zomer tijd voor een nieuwe koers.

Hard werken loont…toch?
Vroeger zou ik heel hard doorgewerkt hebben en die onrustgevoelens negeren. Want ja, met hard werken kom je er wel heb ik altijd geleerd. En soms is dat ook nodig om te overleven. Maar nu even niet. Nu afgelopen week even niet. Afgelopen week ben ik bewust stil gaan staan om te ervaren en te voelen wat die onrust in mij wilde vertellen. Het voelde als een soort blokkade,  een slagboom die mij dwong om even stil te staan. In mijn drive, passie en daadkracht zat ik vast en worstelde ik met alle nieuwe ideeën en mogelijkheden. Ik had toch al weken geleden besloten om nieuwe keuzes te maken, waarom voelde het dan nu niet goed? Dit was toch al weken het moment om nieuwe keuzes te gaan maken. Maar het voelde niet goed om nu keuzes te maken. Misschien was de keus om niet te kiezen nu wel even de beste keus. En dus ging ik een heerlijke lange boswandeling maken om even afstand te nemen van het ‘moeten kiezen’. En hoe wonderlijk, op het moment dat je afstand neemt van het moeten,  komt er spontaan rust en vallen zaken op zijn plek. Lopende door het bos zag ik een prachtige metafoor. Ik zag de bladeren van de bomen veranderen in prachtige kleurenpallets. Gewoon, zomaar, omdat de natuur het laat gebeuren, omdat het daar de tijd voor is. Dit kan alleen als de wortels goed geaard zijn. En ineens wist ik het; als de wortels maar goed geaard zijn, als er voldoende voeding is, dan ontstaan de mooiste natuurlijke processen. Dan vallen dingen op zijn plek. En daar midden in het bos vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Zo ontstond Puriteit 2.0.

Puriteit 2.0
Is dit nu een  mooi verhaal alleen? Nee, want er gaat daadwerkelijk  iets veranderen. Ik ga Puriteit opsplitsen in twee onderdelen, waarbij zowel training & coaching als imagoadvies de aandacht krijgt zoals dat voor mij goed voelt. Een manier waarmee ik kan vasthouden aan reeds bestaande concepten, workshops en arrangementen maar tegelijk meer ruimte creëer om mooie nieuwe dingen te ontwikkelen. Om mensen te coachen en te begeleiden om  zowel van binnen als van buiten de puurste versie van zichzelf te blijven ontdekken. Maar wel op een andere manier dan tot nu toe. Zo komen er twee logo’s, twee facebookpagina’s en ook twee nieuwsbrieven. En wellicht in de toekomst ook twee websites. Daarmee kan ik mijn lezers en volgers nog beter van dienst zijn. En kunnen ook zij gericht aangeven waarin ze wel en niet geïnteresseerd zijn. En hoop ik ruimte in het groeiproces te vinden, nog beter te aarden, verrassende koersen te ontdekken en Puriteit2.0 haar mooiste vorm te kunnen geven.

———————————————————————————————————————

Wil jij ook leren om de juiste keuzes te maken? En anders om te gaan met stress? Stress van jezelf of misschien juist wel van buitenaf? Dat kan! Verandering begint met inzicht krijgen in je eigen rollen, patronen en verantwoordelijkheden. Dat ontdek je tijdens de workshop Lekker in Balans. In 2 avonden krijg je praktische handvatten en heldere inzichten in je innerlijke kracht, je stressfactoren en energiebalans.

 

Meer informatie over de workshop Lekker in Balans:
flyer workshop lifestyle-lekker in balans.pdf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *